Jens Christian. Rasmussen
(1841-1914)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Birthe Cathrine. Christensen

Jens Christian. Rasmussen

  • Født: 19 Feb. 1841, Karlby, Djurs Nørre, Randers, Danmark
  • Ægteskab (1): Birthe Cathrine. Christensen den 21 Apr. 1865 i Karlby, Djurs Nørre, Randers, Danmark
  • Død: 27 Mar. 1914, Karlby, Djurs Nørre, Randers, Danmark i en alder af 73 år
Billede

  Begivenheder

• Slaget ved Helgoland, 9 Maj 1864, Fregatten Jylland. Om oldefar og Fregatten Jylland


Den 9. september besøgte i alt 31 personer fra Bolther-slægten Fregatten Jylland. 19 af de 31 er oldebørn af Jens Chr. Rasmussen, som var kanonér på Fregatten Jylland, de resterende er pårørende.
Jens Chr. Rasmussen blev født i Karlby ved Grenaa 19.02.1841. Som udlært smed, blev han under Lægsrullen antaget om kanonér og fik nr. 39. Den 09.05.1864 var der et voldsomt slag ved Helgoland, her stod Jens Chr. Rasmussen bag kanonen på Fregatten Jylland og kæmpede bravt for sit liv og fædreland. Han affyrede én af fuldtræfferne mod det østrigske krigsskib "Schwartzenberg" Det kan vi efterkommere godt være meget stolte af!
Et år efter krigen blev Jens Chr. Rasmussen gift den 21.04.1865 med sin trolovede Birthe Kathrine Christensen i Karlby Kirke. De fik 10 børn. Han fortalte så levende om sine oplevelser ombord på Fregatten Jylland, at børnene aldrig glemte disse historier og videregav dem til deres børn igen.
Hvert år den 09.05. samlede Jens Chr. Rasmussen sin familie og venner ved den gamle smedie i Karlby, hvorefter han hejste Dannebrog og atter fortalte om sine bedrifter ombord. Vel havde børnene hørt om Tordenskjold og andre søfarer, men smeden var jo ligesom lidt mere nærværende og deres helt.
Deres yngste barn, Stine Marie blev gift 30.09.1908 i Karlby Kirke med Christian Severin Bolther fra Gjerrild, her kommer Bolther-navnet ind i vores historie. De fik sammen 6 børn og blev vores dejlige bedsteforældre.
Stine Marie Bolther besøgte for første gang i 1963 Fregatten Jylland i forbindelse med dens 100 års dag. Det var dengang en stor oplevelse for Stine Marie Bolther, at kunne betræde de skibsplanker, som hendes far havde kæmpet om liv og død på.
Jens Chr. Rasmussen døde den 27.03.1914 og ligger begravet i Karlby, hvor han og hustruen boede gennem mange år. Den gamle smedie og hus blev efter deres død overtaget af datteren Stine Marie Bolther og hendes mand Christian Bolther.
Vi har som oldebørn ofte hørt om den gamle smed og kanonér, men stadig kan der hænde sjove og mærkelige ting. I juni måned i år var Minna (Bolther) Hansen, som bor i Ebeltoft, på Fregatten Jylland for at tilrettelægge vores kommende besøg der. Hun havde et billede med af oldefar og det fangede de ansattes interesse især da der netop havde været et par (Birgit og Ove) med nøjagtig samme billede af Jens Chr. Rasmussen. Minna (Bolther) Hansen mødte det andet par og umiddelbart kendte de ikke hinanden. Det viste sig så, at Birgits bedstefar og vores bedstemor er søskende og derfor samme oldefar Jens Chr. Rasmussen. Sjovt og rart med en ekstra gren på stamtræet.
Efter en god og meget interessant rundvisning på Fregatten Jylland, spiste oldebørn samt pårørende frokost på Karens Brasseri. Senere mødtes de til privat sammenkomst, med fremvisning af gamle billeder og udklip af oldefar Jens Chr. Rasmussen. 2 fætre havde hver en medalje med, som deres oldefar fik for sine store bedrifter ombord på Fregatten Jylland.


Billede

Jens blev gift med Birthe Cathrine. Christensen, datter af Christen. Jørgensen og Maren. Nielsdatter, den 21 Apr. 1865 i Karlby, Djurs Nørre, Randers, Danmark. (Birthe Cathrine. Christensen blev født den 26 Dec. 1839 i Skørring, Sønderhald, Randers, Danmark og døde den 5 Nov. 1918 i Karlby, Djurs Nørre, Randers, Danmark.)




Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 3 Feb. 2024 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af jdr@dimke-depenau.dk